Военният министър Николай Цонев е бил на косъм заради тромбоза на вени, за която не знаел до момента, в който тромб се откъснал и тръгнал към белия дроб, пише "24 часа". Той бил приет по спешност във Военна болница преди две седмици, но вече се възстановява след успешна операция и се предвиждало в понеделник да е на работа.
Бяха тръгнали слухове, че Цонев не е добре със сърцето, но в действителност проблемът бил в кръвоносните съдове на краката. Министърът бил запален спортист, но не знаел за тромбозата на вените си и след поредния си крос от няколко километра от физическото натоварване се откъснал тромб.
Във ВМА овладели опасното състояние, като приложили  фибринолиза - вливане на лекарство за стопяване на тромба. След това министърът бил опериран и се възстановявал една седмица на легло, като от стаята си в кардиологията водел работни заседания със своя екип. Цонев вече е добре и се очаква да замине на рехабилитация в Банкя за почивните дни. В понеделник се предвижда министърът да се върне на работа.  /БЛИЦ