От тази нощ започва изтеглянето на съдовете за смет на "Волф-96" - концесионер по почистването на районите "Младост", "Люлин", "Овча купел", "Витоша" и част от "Триадица".
Причината е изтичането на концесионния договор на дружеството от 3 юни 1999 г. От утре консорциумът "Титан Чистота София" ще поеме почистването на районите "Витоша" и "Младост", а общинското дружество "Чистота Искър" ще поеме районите "Люлин", "Овча Купел" и участъка между ул. "Позитано", бул. "Витоша", бул."П.Евтимий" и бул."Христо Ботев" от район "Триадица". Общинското дружество "Чистота Искър" ще извършва сметосъбиране и сметоизвозване в район "Овча купел", а в "Люлин" и частта от "Триадица" дейността ще се извършва от подизпълнителя му "АЕС-Х" ООД.
От "Чистота Искър" ООД заявиха, че в трите района, които ще бъдат поети от общинското дружество и подизпълнителя "АЕС-Х" ООД ще бъдат разположени първо 2 500 съда, а според заявеното в писмо до Столичният общински съвет дружеството е поръчало общо 6 000 съдове за смет на чешката фирма "Мева".

Консорциумът "Титан Чистота София" ще разположи в двата района, които поема общо 19 500 съдове за смет. Дружеството има готовност с техника и персонал за обслужването на районите, посочиха от консорциума. Двете фирми все още нямат сключени договори със Столичната община и най-вероятно документите да бъдат подписани непосредствено след почивните дни, тъй като крайният срок за обжалването на процедурата по пряко договаряне, на която бяха избрани изтича през почивните дни.
Срокът на договорите ще е до 1 май 2010 година. /БЛИЦ