Да живееш на Главната в Пловдив и в същото време да си съвестен гражданин, не е много лесно. Защото обикновено улицата, на която е домът ни и която нежно наричаме "нашата улица", в случая е улицата на Пловдив. Затова понякога живеещите тук са изправени пред особени дилеми. Като пловдивчанина, който реши да разчисти покрива на кооперацията над магазин "Березка" от сняг, съобщава "Трафик".

Човекът грабна лопатата, качи се на покрива и... се спря. Няма как да хвърляш сняг от 10 метра, когато долу щъкат десетки пловдивчани, подмамени от хубавото време днес. Затова нашият човек временно се направи на "терорист", изпрати съгледвач - в случая съпругата си, която влезе в руския магазин и обяви, че в рамките на 10 минути никой не може да влиза и излиза оттам.

Хората бяха доста шокирани, но когато след малко видяха какво количество сняг се изсипва пред витрината на магазина отгоре, схванаха за какво става дума. И че по-добре наистина да останат заложници на кулинарните щандове, отколкото някоя пряспа да връхлети върху главите им.

Най-интересното е, че от цялата ситуация група руснаци, които си пазаруваха неща родно производство, въобще не се притесниха, напротив - развързаха кесиите по-широко. От което, разбира се, най-доволни бяха продавачите в "Березка"...