Нагли търговци и парвенюта масово превзимат фалшивите улици с фалшиви знаци служебен абонамент, показа разследване на вестник "Телеграф". Наглеци или имитирали оргиналните пана на "Паркинги и гаражи" или ги крали.
Фалшивите знаци изниквали навсякъде, дори и пред частните домове, като не се плащало нищо на общината. От столичната фирма изобщо нямали пълномощно да глобяват нарушителите. От столичният инспекторат само прибирали фалшивите знаци, когато им се подаде сигнал. Оргиналните знаци трябвали да бъдат бетонирани в земята, а ако това не е направено означавало, че знаците са ментета. Ситуациата се получавала от настъпването на икономическата криза, като предприятията гледали да спестят някой лев. Отначало практиката била само в центъра, но нарушението бързо се разпостряло и в околностите. Собствениците масово злоупотребявали и с това, че ползвали абонамента и извън работното време, след като са платили паркинги само за работната седмица. След 19,30 часа гражданите могат да местят паната, твърдят от "Паркинги и гаражи". Най-големи проблеми в това отношение създавали хотелите, които не допускали гражданите по местата след вечерния час.
Някой общинари са изразили мнение, че служебният абонамент трябва да бъде изцяло премахнат, а било редно целият център на София да се обедини в синя зона. / БЛИЦ