Ловешката ясновидка Пенка Стаменова предупредила Антоанета Кожухарова какво я чака в Испания, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
40-годишната жена загина на борда на разбилия се на мадридското летище Барахас самолет на "Спанеър", признаха в Ловеч нейни познати. В средата на 90-те години вещерката приела Кожухарова по нейна молба в апартамента си в ловешкия кв. "Здравец". Младата жена настояла да научи от прорицателката бъдещето на семейството си. Стаменова й хвърлила първоначално тесте карти, после пожела да й гледа на кафе, след което заявила, че е уморена и поискала с мрачно лице да сложи край на сеанса с непозната си клиентка. Кожухарова обаче настояла да получи отговор и дори заплашила, че няма да си тръгне, ако не чуе съдбата си. Тогава Стаменова измънкала, че я вижда сред горящ самолет и я заклева да не напуска България. Евината щерка срещу нея обаче само се усмихвала и си тръгнала.
Антоанета Кожухарова от Симитли остави сираци 2 деца - Христина и Мартин, футболист от младежкия отбор на "Реал Мадрид". 40-годишната ловешка снаха загина на борда на разбилия се на мадридското летище Барахас самолет на "Спанеър". Нейната щерка летува при дядо си Димитър и баба си Христина в Ловеч в момента.

Пред наш екип 18-годишната девойка призна, че научила за самолетната катастрофа в 21 ч в нощта срещу четвъртък, а за гибелта на майка си - от своя баща Марио около 10 ч днес сутринта. Девойката, която тази есен ще е студентка първа година социални дейности в мадридски университет, отказа да бъде снимана. Най-вероятно днес тя ще отпътува за погребението на майка си в Испания.
Пак според чаровницата майка й пътувала до Мадрид по повод дебюта на брат й в испанския гранд. Миналата сряда тя се върне при осиротялото си семейство в Испания. Дядо й Димитър я закара до летището в София.
Антоанета Кожухарова и съпругът й Марио забягнали на гурбет в Испания преди поне 7 лета. Преди това в Ловеч тя работила за кратко като учителка в местното ОУ "Христо Никифоров", после със съпруга й опитали дребен бизнес, алъш-вериш с детска конфекция, бързо обаче се отказали, продали апартамента си на ул. "Проф. Беню Цонев" и отпътували за Иберийско.
В Испания Кожухарова се трудила първоначално в чистотата, после заедно със сестра си Албена заработила като медицинска сестра. Мъжът й пък се утвърдил като един от добрите спецове в монтажа на климатични инсталации на Канарските острови, напоследък обаче практикувал шофьорлък. В същото време инфаркт убил баща й Станимир, майка й Мария пък издъхнала от рак, според техни ближни от Ловеч.
Кожухарови излязоха под светлините на прожекторите, когато 15-годишният им наследник Мартин подписа за четири години с "Реал Мадрид". Юношата учи до втори клас в ловешкото ОУ "Хр. Никифоров" и тренира в подготвителната школа на ПФС "Литекс". От 2003 г. е на Канарските острови със семейството си. Оттогава насам там рита в школите на няколко тима. В последния сезон се подвизава в Лас Палмас. След края на сезона Мартин участва в турнир със сборен отбор на региона, наречен Селесон Канара. Именно там е забелязан от скаути на "Реал". Тогава неговият баща призна, че интерес към него имали и "Тотнъм", "Ливърпул", "Валенсия", "Еспаньол" и "Валядолид". От "Реал" обаче били най-настоятелни.
Според техни познати всяко лято Мартин и сестра му Христина отдъхвали в родния им Ловеч, при дядо си и баба си по бащина линия.
Димитър Кожухаров-старши се пенсионирал като работник в ловешка газостанция, съпругата му Христина пък като н-к склад в з-д "Елпром". В средата на миналия век по Коледа неговият баща се превъплъщавал традиционно в Дядо Мраз. После пенсионирането си Димитър Кожухаров и жена му се залисвали с отглеждането на животни в крайградски вилен имот. Баба Христина страдала от тежко сърдечно заболяване. Наскороло оцеляла след тежка операция. В момента нейни съседки се молят Богу дано сърцето й понесе драмата със снаха й. /БЛИЦ