Проблеми, възникнали вследствие на бурен вятър, са наложили затварянето на съпределния румънски пункт. Пътуващите могат да преминават през ГКПП – Дуранкулак, съобщава МВР.
Поради високо вълнение временно е прекратена плавателната дейност на фериботите при граничните пунктове Свищов, Оряхово и Никопол. Движението се насочва през граничните пунктове Дунав мост – Видин и Русе.
 

От ГД „Гранична полиция“ информират за временно преустановяване на преминаването в двете посоки през ГКПП – Кардам. Поради повреди и щети вследствие на бурен вятър на територията на северната ни съседка, румънските гранични власти са затворили съпределния граничен пункт. Докато трае ограничението, пътуващите в тази посока могат да преминават през ГКПП – Дуранкулак.
 
Високо вълнение и силен вятър са причина за временното спиране на плавателната дейност на фериботите при ГКПП – Свищов, Оряхово и Никопол. От ГД „Гранична полиция“ съветват пътуващите да се насочват за преминаване през граничните пунктове Дунав мост – Видин и Русе.

Заради ураганния вятър част от светофарните уредби в Русе не работят. Неизброимо много са сигналите за паднали клони и откъснати неукрепени ламарини по покривите. Скоростта на вятъра вече достига 123 км/ч и напълно е спряна работата в пристанищата.