Утре в Северна България ще превалява сняг, в Горнотракийската низина - дъжд и сняг, а по Черноморието – дъжд. През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде облачно.
Разкъсвания на облачността ще има над югозападните райони. Ще духа умерен, главно в Източна България временно и силен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните- между минус 3° и 2°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за януари.

През нощта срещу сряда, с понижението на температурите, в по-голямата част от страната валежите ще са вече от сняг и ще се усилят.

Над Черномориeто ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 3-6°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.

В сряда снеговалежите в страната ще продължат. По-съществени и на повече места ще са те в Южна България и в Предбалкана. Вятърът ще остане от североизток, по Черноморието и от север - с него ще застудява; до вечерта дъждът навсякъде ще премине в сняг. С усилването на вятъра ще се създадат условия за виелици и навявания, особено в Североизточна България.

В четвъртък, след временно отслабване, на места и спиране на валежите, от юг отново ще завали сняг. В много райони температурите ще са почти без дневен ход.

В петък валежите навсякъде ще спрат, вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса. Студено време, с минимални температури предимно между минус 12° и минус 7°, дневните – между минус 7° и минус 2°.