Милена К. е на 38 г. Обитава с двете си дечица момче и момиче стаичка в приземен етаж на стара къща в кв.”Байкал”, съобщава kardjali.bgvesti.net.

Децата учат в първи и в трети клас. Изгледала ги е сама с много трудности. Родителите й са починали рано и е нямало на кой да разчита. Децата искат грижи,особено когато са в грипна ваканция или сега , когато се изисква да се учат онлайн.

Заради ангажимента към тях Милена К., не може да намери постоянна работа. Преди време е започнала в шивашки цех, но бързо са я освободили, заради наложителни отсъствия покрай учениците.

По същата причина я освобождават и от стола в Болницата.   Милена има съпруг, който е турски гражданин и от четири години не е стъпвал в България.

Живее в мизерия с родителите си в Турция и не може да я подпомага финансово. Заради това,че съпругът е чужд гражданин, тя не може да получава детски надбавки от Социалната служба. Не е получила и еднократна помощ за пандемията.

Не й се полагат и помощи за отопление. За си осигури помощта на държавата Милена К. трябва да се разведе със съпруга си, нещо което не желае да прави,заради децата. Заради същите тези деца, за чийто издръжка се бори.  

Милена К. не е от хората , които бездействат в такава ситуация. Тя ходи да чисти жилища и стълбища на блокове. Не се намират обаче  често такива обекти и доходите са несигурни. Те й стигат едва за да си плати квартирата.

Тя е малка стаичка,поддържана в ред и чистота. В нея се побира една спалня и една масичка. Милена спи с двете си деца на едно легло, поради невъзможност да се постави второ.