Около 50 студенти и приятели на жестоко убитата 21-годишна Радостина Евтимова се събраха днес пред Паметника на Цар освободител пред сградата на парламента, за да изразят своята съпричастност към трагедията на нейното семейство.

Това е второто събиране на млади хора, които настояват за доживотна присъда без право на замяна за единствения заподозрян за убийството на момичето от Варна – Георги Цветанов. Над 2000 студенти вчера запалиха свещи в нейна памет в морската столица.
Студентите днес също носят нейна снимка и държат свещи в ръце. Те настояха всички извършители на подобни убийства да получат доживотна присъда. Смъртта на Радостина Евтимова е била причинена от множество прорезни рани. По тялото й бяха констатирани 50 пробождания с нож, част от тях нанеси след като вече е била мъртва.
Пред парламента дойдоха и други родители на младежи, убити по подобен начин като варненската студентка. Майката на убитата Деляна Георгиева, студентка, която бе убита на 25 февруари 2008 г. в София, също изрази своята подкрепа.

Студентите поискаха и промени в Наказателния кодекс, с който да бъде регламентирано, че при подобни тежки престъпления, делото не може да бъде гледано при съкратена процедура. По-рано днес министърът на правосъдието Миглена Тачева обяви, че е готова да се срещне с протестиращите във Варна студенти. Очаква се това да стане в понеделник. /БЛИЦ