Въвеждат се ограничения в движението в местността Предела заради фолклорния събор "Пирин пее".Очаква се на него да присъстват около 10 000 участници и зрители.
Във връзка с безопасността на движението в района на събора е издадена заповед от областния управител на Област Благоевград за въвеждане на временни ограничения за движението на моторни превозни средства  за времето от 08.00 ч. на 2 август до 20.00 ч. на 3 август през местността "Предел", съобщиха от пресцентъра на ОДП-Благоевград.
Забранява се движението на товарни автомобили, превозващи строителни материали. Движението на леките автомобили ще се пренасочва през обходен път от бензиностанция "Петрол" до разклона за местността "Шипоко". Товарните автомобили, превозващи нетрайни и бързоразвалящи се стоки и пътническите автобуси ще бъдат пропускани през "Предел" с ескорт от мотоциклети и автомобили на сектор " Пътна полиция-КАТ" при ОДП-Благоевград.

От полицията призовават водачите на МПС да спазват въведените ограничения и стриктно да изпълняват указанията на контролните органи, както и да бъдат бдителни към търговските обекти, личните си вещи, документи и автомобили.
За осигуряването на добър обществен ред и сигурност за времето на събора, в ОД "Полиция" Благоевград е създаден денонощен временен щаб. Телефони за връзка - Щаб:  0747/8-06-24  , Бърза помощ:  0747/8-06-32  , Полиция:  0747/8-06-33  . /БЛИЦ