Популярният водещ на тв предаването “Сблъсък” Иван Христов остана без книжка заради пътен инцидент в Стара Загора. Грози го и друго наказание. Санкциите са за предизвикана катастрофа след употреба на алкохол, съобщи в. “Нощен Труд”.
Инцидентът станал на 4 август около 6:30 ч. Иван управлявал лекотоварен автомобил Ситроен Берлинго по ул. Хаджи Димитър Асенов. Близо до кръстовището с ул. Августа Траяна той минал в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещ се боклукчийски камион Ивеко. Няма пострадали, а само леки материални щети по двата автомобила. Колата на чистотата е с пукната предна броня.
При проверката на водачите за алкохол дрегерът отчел 2,25 промила в издишания въздух за Христов. Другият шофьор се оказал чистак трезвен.

По случая е образувано досъдебно производство, информираха от полицията. Това означава, че след като завърши полицейското разследване, материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура и оттам в съда. Според магистрати подобна проява се класифицира като престъпление по член 343 б от НК. Според него, който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, се наказва със затвор до 1 година. Магистратите ще преценят какво наказание да наложат на провинилия се. Възможно е да се наложи глоба по административен път.
“Към момента на лицето е издадена заповед за принудителна административна мярка да не управлява моторно превозно средство до решаване на случая”, уточниха от полицията. Шофьорската му книжка е иззета.
Според запознати тв водещият дошъл в Града на липите, за да аплодира звездите на Пайнер на концерта им в неделя. Вероятно след това е продължил купона в някое от местните заведения. /БЛИЦ