До края на седмицата да бъде уволнена дисциплинарно директорката на данъчната агенция в Бургас Румяна Дулева, поиска лидерът на партия “Ред, Законност и Справедливост” Яне Янев. Ако това не се случи той се закани да изнесе нови скандални факти свързани с данъчните.
Компетентните институции трябва да се задействат, иначе ще се види, че има покровителство над корупцията от най- високо ниво в държавата, коментира той.
Янев отново потвърди, че разполага със справка за нерегламентирано участие на Дулева при покупко-продажби и препродажби на недвижими имоти в атрактивни райони по Черноморието.
Тя излъга, че по никакъв повод и никога не се е занимавала с имоти, отсече Янев. По думите му Дулева и съпругът й са осъществили над 30 сделки за особено атрактивни имоти със спекулативно увеличени цени, така че от един имот са печелени огромни суми. От вписванията по сделките е видно, че тези имоти не са прехвърляни на пазарни цени. Оценките при продажбите са многократно занижени, но въпросът е в това, че тя е съпругът й не са платили никакви данъци за приходите си от тази дейност, както е по закон, заяви Янев. По думите му бившият директор на НАП Мария Мургина също е участвала в нерегламентирани брокерски операции. При един от тези случай синът на Мургина е получил дарение от майка си. Тя му е дарила през 2006 г. една втора от имот в местността Буджака в Созопол, добави Янев. /БЛИЦ