На 35-я ден от протестите правителството на Бойко Борисов продължава да не разбира исканията на недоволните граждани. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова. 
​​​​​​

"Той смята, че когато в една такава кризисна ситуация раздаде по няколко милиона  за здравеопазване и за образование - двете най-деликатни теми в българския обществен живот, това донякъде ще му помогне на всяка цена да се закрепи за властта и за своя пост. А хората на улицата казват нещо друго -  те не искат да получават пари, за да протестират, както той каза днес.

Те искат да има правила, да има законност, да има справедливост и най-вече да има перспектива за тях. Неслучайно на улицата са младите хора, защото те искат да имат мотив да останат в България", каза Йотова, цитирана от БНР.

"Вицепрезидентът Илияна Йотова направи изказването си във Велики Преслав, където се провежда Международен културен форум под неин патронаж.

Йотова откри изложба с творби от Международния културен форум „Велики Преслав - история на цял един народ“. В конкурса, който за поредна година се провежда под патронажа на вицепрезидента, участваха близо 200 деца и младежи от цяла България и от българските общности в чужбина.