През периода от 17-ти март до 14-ти юли Национална компания „Железопътна инфраструктура” ще извършва ремонтни работи по железния път между Поликраище и Горна Оряховица. По тази причина няма да бъде възможно преминаването с влак в участъка Ресен – Поликраище – Горна Оряховица, съобщават от БДЖ. Всички ускорени бързи, бързи и пътнически влакове ще бъдат пренасочени през обходния маршрут Ресен – Горна Оряховица разпределителна – Горна Оряховица.
За клиентите на „Български държавни железници” ЕАД от Поликраище ще бъдат осигурени автобуси до Ресен и съответно до Горна Оряховица, откъдето тези пътници ще могат да продължат пътя си с влак. Информацията за разписанието на автобусите е поставена в гарите Поликраище, Ресен и Горна Оряховица.
Поради промяната на маршрута на влаковете, пътуващи в участъка между Ресен и Горна Оряховица, всички пътнически композиции ще се движат с известни промени в своите разписания. С променен график ще се движат общо 2 международни бързи влака, 4 ускорени бързи влака, 14 бързи влака и 16 пътнически влака. както и международният влак „Трансбалкан” (Букурещ – София – Солун) и международният влак „България експрес” (Москва – София).
Промените в разписанията на влаковете са както следва:
• Промените в графика на международните бързи влакове са в рамките на 8 – 11 минути по-късно от обичайното разписание;
• Промените в графика на ускорените бързи влакове са в рамките на 8 – 18 минути по-късно от обичайното разписание;
• Промените в графика на бързите влакове са в рамките на 1 – 9 минути по-рано или по-късно от обичайното разписание;
• Промените в графика на пътническите влакове са в рамките на 1 – 11 минути по-рано или по-късно от обичайното разписание. /БЛИЦ