От 27 март до 9 юни компания “Железопътна инфраструктура” ще извършва ремонти по железния път в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Долно Камарци и Мирково, поради което ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка, съобщават от БДЖ.
Два ускорени бързи влака и четири бързи влака ще пътуват по обиколен маршрут и с променено разписание, десет пътнически влака ще се движат по съкратен маршрут, а някои пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии, ще пътуват с променени разписания.
През този период по обиколен маршрут в участъка между София и Карлово ще се движат двата ускорени бързи влака „Чайка”( София – Бургас – София), два бързи влака също между София и Бургас и два нощни бързи влака между София и Варна. В участъка между София и Карлово тези влакове ще пътуват през Пазарджик и Пловдив, вместо по обичайния си маршрут през Копривщица. След Карлово посочените влакове ще продължат да се движат по обичайното си трасе, но с променено разписание, поради по-дългия обиколен маршрут на пътуване.
По съкратен маршрут ще се движат четири пътнически влака между София и Копривщица и шест пътнически влака между София и Карлово. Влаковете, които заминават от София ще пътуват само до Долно Камарци, а влаковете от Карлово и Копривщица за София, ще се движат само до Мирково. За да осигурят транспортно обслужване на своите клиенти, „Български държавни железници” ЕАД ще пуснат допълнително шест пътнически влака от Долно Камарци за София, три пътнически влака от Мирково за Карлово и два пътнически влака от Мирково за Копривщица. За клиентите на железопътния превозвач ще бъдат осигурени автобуси в участъка между Долно Камарци и Мирково, които да превозват пътниците от гарите в този участък за връзка с влаковете.
По повод на промените в движението на споменатите по-горе влакове се налагат изменения в разписанията на още 14 пътнически влака, които се движат по други железопътни линии в различни направления на страната. По този начин ще се осигурят удобни връзки между някои от тези влакове.
По част от Подбалканската железопътна линия, „Български държавни железници” ЕАД ще пуснат два допълнителни пътнически влака между Тулово и Плачковци, за да осигурят на своите клиенти връзка с железопътните направления към Северна България. /БЛИЦ