По покана на председателя на Български лекарски съюз д-р Андрей Кехайов, днес на посещение у нас пристига президентът на Световната медицинска асоциация д-р Джон Снедaл, съобщиха от Българския лекарски съюз.
Световната медицинска асоциация се занимава с проблемите на лекарската етика, организира интернет курсове за обучение на лекари от цял свят, защитава правата на пациенти и лекари.
Д-р Снедал и д-р Кехайов ще се срещнат с министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев и ще посетят Военно медицинска академия и други болници.

Утре 25.09. в х-л „Феста Барсело премиум" - София, д-р Снедъл ще се срещне с лекари от страната, представители на академичната общност, лекари от факултета по обществено здраве и ръководството на БЛС. Д-р Андрей Кехайов ще запознае д-р Джон Снедал със ситуацията в страната и проблемите в сферата на здравеопазването, както и с позициията на БЛС относно кризата в здравеопазването.
По повод визитата на д-р Снедъл в България на 25.09 от 12:00ч. от в х-л „Феста Барсело премиум" – София ще се преведе пресконференция за журналисти, участие в която ще вземат: д-р Джон Снедал - президент на Световната медицинска асоциация, д-р Андрей Кехайов - председател на Български лекарски съюз и други. /БЛИЦ