Движението на тежкотоварни автомобили над 4 тона е забранено по бул. „България“ в Пловдив, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Забраната важи за участъка от бул. „Васил Априлов“ до Пазарджишко шосе. Ограничението е валидно от 7 до 19 ч. всеки ден, съобщиха от община Пловдив. Няма да се правят никакви изключения, включително и за доставчиците на строителните хипермаркети. Те трябва да зареждат сутрин преди 7 или вечер след 19 ч., уточни заместник-кметът Димитър Цветков.
На 4-ти километър на пътя Пловдив-Пазарджик е поставен полицейски пост, който има за задача да контролира дали се спазва забраната. Предупредителни табели са поставени на новото кръгово кръстовище на 6-ти километър, откъдето тежкотоварните автомобили могат да се отклоняват по Околовръстния път. В самия Пловдив са поставени табели и на кръстовището на булевардите „В. Априлов” и „България” и на ул. „Делянка”. Входящият и изходящ трафик по бул. „България“ се осъществява по южното платно, тъй като северното е в ремонт. /БЛИЦ