Пореден скандал се очаква да разтърси утре българската общественост. По заповед на областния управител на София ще бъде запечатана редакцията на в. „Труд”, съобщи пред БЛИЦ главният редактор на медията Петьо Блъсков.

От месеци наред служебният културен министър Велислав Минеков се опитва да изгони „Труд” от  сграда на подопечното му ведомство. Минеков изтъква като мотив забавяне на наема, а Блъсков контрира, че дължимите суми са погасени навреме.

Главният редактор на „Труд” алармира за скандала и президента Румен Радев, тъй като той е началник на Минеков. 

Припомняме, че преди няколко месеца Минеков изпрати писмо до редакцията на „Труд", с която настоява вестникът да напусне офисите, които заема, в сграда, която е собственост на Министерство на културата.  Редакцията се помещава в сградата на Музея на социалистическото изкуство от 2015 година насам, а самата сграда е собственост на Министерството на културата.

Причината - нередовно плащане на дължимия наем към ведомството.

След като собствениците на в. „Труд” са били предупредени, че ако не погасят задълженията си, договорът ще бъде прекратен, те са изплатили веднага всички дължими суми. Въпреки това, служебният министър на културата е прекратил договора за наем, като по този начин е поставил пред сериозни затруднения работещите във вестника.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ