Задължително направете това нещо преди да сварите яйцата, за да не се заразите със салмонела по Великден

За да избегнете напукването на черупките при варене, не използвайте пресни яйца Първо измийте добре и хубаво прегледайте яйцата, още преди да ги приберете в хладилника. За измиването бихте могли да ползвате сапун, но по-добре ще е, най-вече ако са домашни, да ги оставите за няколко минути в съд с вода с разтворен препарат за почистване на съдове.

Така ще сведете до минимум риска от заразяване със салмонела.Яйцата трябва да се съхраняват при температура около 4 градуса по Целзий. Така те могат да престоят до две седмици.<br /> <br /> Но ако целостта на черупката е нарушена, трябва да се консумират в рамките на деня. Препоръчително е да не се оставят на вратата на хладилника, тъй като промените в температурата водят до по-бързото им разваляне. Също така не бива да се замразяват, освен ако не смятате да ги сготвите веднага след размразяването им.<br /> <br /> Няма никаква разлика в качеството между белите и кафявите яйца. Едните се снасят от бели, а другите от червени кокошки. Храната на птиците обаче влияе и върху вкуса на яйцата. Белите се боядисват по-лесно. За да избегнете напукването на черупките при варене, не използвайте пресни яйца. Те са по-крехки. Освен това яйцата трябва да са със стайна температура преди да ги сложите в тенджерата.<br /> <br /> <strong>Източник: За жената</strong><br type="_moz" />