Двама мъже, опитали да подкупят полицаи, бяха задържани в Бургас, съобщиха от полицията. Единият подхвърлил в полицейската кола 104 лева, за да не му бъде съставен акт, тъй като карал с 1.78 промила алкохол в кръвта. Другият пък спрял на автобусна спирка и предложил 20 лева, за да се размине с акт за нарушението.

Около 2 часа вчера на ул. ”3-ти март” в с.Порой екип на жандармерийското подразделение в Бургас спрял за проверка лек автомобил “Опел Кадет”. Водачът Б.Д. на 34 години видимо бил употребил алкохол. Мъжът бил проверен с дрегер, който отчел 1.78 промила. Б.Д. отказал кръвна проба за химичен анализ. Шофьорът направил опит да избегне санкция, като подкупи служителите на реда и подхвърлил в полицейската кола 104 лева. Почерпеният водач е задържан за 24 часа в ареста. Срещу него са образувани две  досъдебни производства.
Малко по-късно, около 10.30 часа, на бургаската улица “Цар Петър” №1, патрул на “Пътна полиция” забелязал лек автомобил “Рено еспейс”, паркиран на спирката до Областна управа, който създавал трудности при спирането на автобусите от обществения транспорт. След проверка на документите на водача – Г.Ф. /46 г./ от с. Робово, област Ямбол бил съставен акт за административно нарушение. По време на писане на акта мъжът пуснал в служебния автомобил банкнота. Г.Ф. бил задържан незабавно от полицейските служители и отведен в Първо РУ- Бургас за изясняване на обстоятелствата по опита за подкуп. От служебния автомобил била иззета една банкнота от 20 лева. Работата по случая продължава. /БЛИЦ