Считаният за приближен на Златко Баретата – Диян Гайтанов – Боксьора, заедно с трима негови приближени са били задържани при спецакция на полицията късно снощи в Бургас. Повод за задържането им е разследване срещу организирана престъпна група. Преди две години Бургаският окръжен съд заведе срещу Гайтанов за сводничество и участие в организирана престъпна група.
Четирима са задържани при проведената полицейска операция в Бургас срещу Гайтанов и хора от обкръжението му, съобщиха от полицията. Директорът на Областната дирекция на полицията в Бургас Васил Едрев отказа подробности, но уточни че се работи по случая.

Преди две години Окръжният съд заведе дело за сводничество и за участие в организирана престъпна група срещу Гайтанов и четирима от неговото обкръжение. Тогава 37-годишният Диян Гайтанов получи три години условна присъда и пет години изпитателен срок.

Боксьора е считан за един от приближените на Златомир Иванов – Баретата, който лично дойде в Бургаския окръжен съд през лятото на 2006 година, когато стартира процесът. Само преди година името на 37-годишния Гайтанов се спрягаше като новия местен наркобос. /Дарик радио