64-годишен мъж, известен на полицията, беше задържан от служители на СДВР във връзка със заплахите към журналиста Мартин Карбовски.
Т.Ж. е известен на полицията. Той е регистриран за криминални прояви - клевета, средна телесна повреда, изнудване, хулиганство.

Полицаите реагирали веднага, след като днес преди обяд журналистът подал жалба за случая. След 24-часово полицейско задържане той и материалите по случая ще бъдат предадени на Софийската районна прокуратура.

Според "Стандарт" мъжът е 64-годишен и се казва Тоньо Желев. Той работи като охрана на спортния комплекс до 57-о училище "Св. Наум Охридски" в столицата. Мъжът признава, че искал само да му се обърне внимание.

"Искам Карбовски да обърне внимание на болната от коксартроза съпруга и на внука ми. Те не заслужават мъките, на които са подложени", казва Тоньо. 16-годишният му внук Тоньо е болен от детски паралич, а родителите му в Стара Загора изнемогвали в грижите за него.

Припомняме, че  водещият на предаването „Пропаганда” по Дарик радио Мартин Карбовски подаде жалба в столичната дирекция на полицията (СДП) заради смъртна заплаха. Той получил писмо от мъж, представил се с името Мартин Хубенов Петков, в което пише: „Искам да ви предупредя, че имам предложение за 50 000 лева да ви тегля куршума....”

"Не мисля, че има от какво да се страхувам. Просто това писмо се различава доста от други писма и затова е хубаво да го проверим, за всеки случай", посочи Карбовски. "Не смятам, че се нуждая от охрана", допълни той. /БЛИЦ