Териториална дирекция „Национална сигурност”-Варна, съвместно с Варненската окръжна прокуратура и Окръжна следствена служба-Варна, задържаха организирана престъпна група, занимавала се с изработка и въвеждане в употреба на неистински официални документи. Става дума за лични карти, свидетелства за управление на МПС, удостоверение и дипломи за завършено образование, сертификати за различни видове трудоспособност, съобщават от ДАНС.
В ареста са Владимир Великов от град Варна на 41 г.; Димитър Галев на 40 г. от град Варна и Николай Неделчев на 37 г. от град Казанлък.

При задържането са намерени и иззети 8 фалшиви лични карти, 10 заготовки за печати, включително на Варненския окръжен съд и районните кметства, 150 ламинати за лични карти и удостоверения за МПС, 15 снимки на лица, множество листове с информация за лични данни, 4 компютърни конфигурации, в които се съдържа информация за фалшивите документи.

Цените, които са плащани за тези документи, са – за удостоверение за МПС - 600 лв., за лична карта – 400 лв., за удостоверение за завършен осми клас – 250 лв.

Задържането е било осъществено при предаването на фалшива лична карта (с данни на истински човек и със снимка на Петър Ченков Ченков, от Варна) на посредник. Ченков е с влязла в сила присъда като ръководител на престъпна група, укрива се от органите на правосъдието и е обявен за общодържавно издирване. /БЛИЦ