Задържаните вчера петима души от София на магистрала “Тракия”, за които се твърдеше, че са похитителите на бизнесмена Киро Киров, бяха освободени от ареста на РПУ-Ихтиман. Полицията предполага, че групата, за която има информация, че гравитира около арестувания Златомир Иванов-Златко Баретата, се е занимавала с рекет, но не с отвличания, пише “24 часа”.
Маскираните ще бъдат глобени с акт за административно нарушение, защото не са изпълнили полицейско разпореждане. При проверката в “Ауди”-то били намерени 4 хил. лева. И петимата са криминално проявени, имат висящи производства за грабежи, изнасилвания и опити за отвличане. Имало съмнения, че се връщат от “наказателна операция” в Пловдив или Пазарджик и намерените пари били от рекетиран човек.
 
Според в. "Телеграф" пък задържаните край Ихтиман петима мъже са си направили лоша шега с полицията. След като видели, че насреща им има ченгета, веднага надянали черни маски на главите си. Така искали да ги провокират, разказват пред изданието разследващи.  При проверката се оказа, че групата не е тази, похититла Киро Киров и Ангел бончев.   /БЛИЦ