Хасковските криминалисти успяха да сгащят извършителя на въоръжения грабеж от хранителен магазин в кв.”Орфей” в Хасково. Агенция БЛИЦ първа съобщи за мъжа с качулка на главата, който ударя собственика на магазина с пистолет и отмъква наличните в касата 80 лева.
Крадецът е заловен и е в ареста с полицейска мярка за неотклонение, казаха от полицията. Той е с инициали Ц. В. и е от Хасково. Ще бъде съден по бързата процедура за въоръжен грабеж и за нанасяне на удари по главата на собственика на магазина.
По оперативен път полицейските служители са стигнали и до факта, че крадецът е имал и съучастник, който е пазел пред магазина, докато обирджията се разправя с магазинера. И съучасникът, в чийто дом са намерени маската и пистолета от нападението, се оказа стар познайник на полицията.
След задържането двамата са направили пълни самопризнания за това, че са планирали обира и същевременно са подготвяли втори удар, когото да лепнат на известния в този квартал крадец Станислав Банчев – Секса, който в момента е в затвора. Двамата буквално са копирали неговите действия по време на обирите, което накарало хората от квартала да помислят, че Секса е излязъл от затвора.
Извършителите на обира са разпитвани от съдия, повдигнати им са обвинения. В полицейското управление – Хасково е образувано досъдебно производство. /БЛИЦ