След едноседмично издирване криминалисти от димитровградското РПУ сгащиха на тясно бандит, шетал в цяла Южна България и заплашил полицай с нож, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
На 21 октомври, съвсем случайно, жена от Димитровград и съседът й полицай влизат заедно в нейното жилище на бул. “Димитър Благоев”, където сварват крадец да отмъква парите й. Спипан на тясно крадецът вади нож и заплашва полицая, който се опитал да го успокои и да го накара да хвърли ножа. Крадецът обаче успял да се измъкне и духнал в неизвестна посока. Повиканите на помощ полицаи не успели да хванат дирите му и бандитът успял да се укрие.
След едноседмично издирване криминалисти от димитровградското РПУ згащили на тясно бандита и му нахлули белезниците. Оказало се, че арестуваният е старият познайник на полицията с инициали П. Д. Преди половин година е бил обявен за национално издирване като обвиняем за извършени много кражби и обири в Пловдив, Стара Загора, Хасково, Димитровград, Ямбол и Сливен. В момента крадецът е задържан в следствения арест и ще бъде предаден на съдебните власти.
Тодорка Николова, БЛИЦ