В полицията в Карлово е образувано досъдебно производство заради пожар в карловското село Ведраре. Около 2 часа вчера на спешен телефон 112 постъпил сигнал, че гори заведение. Няма пострадали хора.
Огънят унищожил 45 кв. метра дървена конструкция и оборудването на обекта. Проверка на БЛИЦ показа, че изпепеленият обект се намира в двора на училището и представлява нещо като лавка, в която се предлагат сандвичи и безалкохолни за децата.  Заведението е стопанисвано от местния бизнесмен Диян Йотовски.

40-годишният мъж има и други търговски обекти, занимава се и с розопроизводство. Когато е отишъл тази нощ на място, Йотовски видял как обекта гори отвън навътре. Горели масите, но пламъците не са тръгнали от местата, където има ток и контакти, а от външната страна на заевдението. Разследва се умишлен палеж. Няма данни до момента бизнесменът да е бил заплашван или да има пререкания с някого. Като основен мотив за пироманското изпълнение се смята конкуренция. Категорично не е любовен триъгълник, заявиха разследващи.

Извършен е оглед. Причините за появата на пламъците са в процес на изясняване. За случая е уведомена районната прокуратура.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ