В 12 часа утре млекарите застават пред Министерския съвет за постоянен протест. Те ще изпълнят заканите си, отправени още миналата седмица на връх Шипка, че няма да отстъпят, докато правителството не осигури финансиране за развитието на бранша.
Процедурите за изплащане на субсидиите за литър мляко могат да бъдат открити още днес, обяви след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП зам.-министърът на земеделието Светла Бъчварова. Тя коментира, че правителството е готово да изплаща тези средства, дори ако Брюксел ни наложи санкции.
Според  лидера на Асоциацията на млекопроизводителите в България Андриан Цаконски това ще бъде най-масовият протест на животновъдите. Очаква се пред Министерски съвет да се съберат около 1500 животновъди от цялата страна, които ще протестират безсрочно. По-рано днес Цаконски каза пред Дарик радио, че животновъдите са изгубили доверие в този кабинет. "Утре може да обещае, а вдругиден ние пак трябва да излизаме на улицата", каза той. По думите му намерението на протестиращите е да останат пред сградата на правителството  "Или до оставки, или до удовлетворяване на исканията".  /БЛИЦ