Кметът на София Бойко Борисов е разговарял днес с ръководството на фирма ГБС- Инфраструктурно строителство във връзка с ремонта на пътните платна на ул. „Раковски”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Ремонтните работи започват утре - 14 август и включват отсечката между бул. „Дондуков” и бул. „Цар Освободител”.
Столичният кмет е поискал от строителите максимално скъсяване на сроковете, като булевардът да е готов до 26 август. От строителната фирма са поели ангажимент да направят всичко възможно и ремонтът да приключи седмица по-рано .
От общината напомнят на столичани, че във връзка с ремонта на ул.”Г. С. Раковски” от 08.00 часа на 14.08.2008 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Г. С. Раковски" между бул. „Дондуков" и бул. „Цар Освободител", без отсечката между ул. „Московска" и ул. „Оборище".

От 08.00 часа на 20.08.2008 г. до приключването на строителните работи се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Г. С. Раковски" между ул. „Московска" и ул. „Оборище".
Тролейбус номер 9 ще се движи по променен маршрут - от кръстовището на ул. „Раковски” с бул. „Васил Левски” , двупосочно по бул. „Васил Левски” до пл. „Сточна гара”. /БЛИЦ