Днес е първото заседание по делото за длъжностно присвояване срещу бившия директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров - Вальо Топлото.
Подсъдими за присвояване на близо 6 млн. лв. от дружеството са и друг бивш началник на "Топлофикация" - Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.  Стоилова е собственик на фирма "Шибър", а според прокуратурата посредством тази фирма е източвана "Топлофикация". Прокуратурата обвини Рогачев, Антонов, Стоилова и Абланска, след като откри, че Вальо Топлото има сейфове с пари в Пощенска банка.
Междувременно в пресата се появиха публикации, че има подозрения за направен опит за кражба на 6000 евро от откритите в сейфове пари на бившия шеф на столичната "Топлофикация". Това станало по време на двумесечното броене на парите, в което участвали прокурори и следователи. Броенето продължи до средата на октомври 2006 г. и по последни сметки парите в касетите са били на стойност 3.7 млн. лв. Наблюдаващият прокурор Божидар Джамбазов отказа да потвърди за инцидента, а само уточни, че  от парите, открити в сейфовете, нищо не липсва и те ще бъдат съхранявани в БНБ, докато не приключат процесите срещу Димитров.  /БЛИЦ