След журналистическо разследване за имотната мафия в Хасково, начело с бившия прокурор Стоян Апостолов, което беше публикувано във вестник “Шоу”, прокуратурата пристъпи към действия. С постановление на хасковското окръжно обвинение са запорирани 35 банкови сметки на бившия прокурор и настоящ адвокат Апостолов.
 Те са в различни финансови институции и в тях са открити около 200 000 лева. Освен това е наложен запор и върху една от къщите на Апостолов, която се намира в центъра на Хасково, точно зад театъра.Според информирани източници бившият прокурор притежава още недвижими имоти в София и в курорта Свети Влас, които в момента се проверяват.
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Стоян Апостолов за измама с имоти. Почти целият град вече знае измамната схема за присвояване на чужди имоти, мозъкът на която е бившият прокурор. Като обвиняем по същото дело е привлечен и собственикът на една от заложните къщи в Хасково Никола Милушев.

Според обвинението двамата извършвали незаконна банкова дейност, като отпускали заеми. Кредитите били обезпечавани с недвижими имоти, за които длъжниците подписвали фиктивен договор за покупко-продажба. След издължаването на заема мнозина от тях установявали, че апартаментите им вече са препродадени. От схемата са били ужилени много хора, които не могли да се възползват реално от правосъдието, тъй като Апостолов имал връзки и навреме пресичал всички опити да се започне дело.
Чадър над двамата е имало и от страна на полицията – следствието по подадените жалби се затлачвало във времето и не доказвало нищо.
Предстои да бъде привлечен като обвиняем още един участник в имотната мафия, който се казва Павел Минчев, също собственик на заложна къща. Той работил по същата схема и в момента срещу него се водят няколко дела за присвоени с измама чужди имоти. /Тодорка Николова, БЛИЦ