67-годишна жена оцеляла като по чудо след като престояла цяла нощ на минус 20 градуса на гарата в Бойчиновци. Гена Кръстева станала жертва на безконтролното закъснение на влаковете. Лекарите в Монтана успели да спасят премръзналите й крака и ръце, съобщава „Конкурент”.
На 11 януари вечерта леля Гена тръгнала от Враца към Монтана. Бързият влак от София обаче закъснял с близо 2 часа и пристигнал на бойчиновската гара малко след 23 часа. Електричката за Монтана била заминала. Така пенсионерката останала сам сама на гарата в малкия град.
 

Чакалнята била заключена, а температурата отвън постоянно падала. Служителите на БДЖ отказали да я приютят, както и да отворят чакалнята. Жената стояла около час-два на перона и тръгнала на търси помощ. Стигнала до портала на поправителния дом, но там дежурният не я пуснал.
 
Тогава леля Гена отново се запътила към гарата с натежали от студ крака и посинели ръце. Успяла да дочака влака в 7 часа сутринта и стигнала до Монтана. Състоянието й вече било тежко и от влака я натоварили в линейка.
 
Лекарите в монтанската болница спасили премръзналата жена. Тя се закани да води съдебни дела срещу БДЖ.