С Христо сме се запознавали три пъти, разказва Деси, съпругата на бизнесмена Ковачки. Видели се за първи път преди 11 г. Деси, която по това време е в разцвета на кариерата си като певица , е поканена да пее на рождения ден на Ковачки, разказва Деси пред "24 часа".
На следващата година се срещнала отново пак по музикален повод - Христо присъствал на нейно участие. Но пак нищо не се получило. През 2000 г. е имала участие в заведение на колегата си Тони Стораро . Там бил и бизнесменът , но този път поискал телефона й, и то настойчиво спомня си Деси. След това около месец кипи само телефонна любов. Това, което най-много го впечатлило в Христо , били енциклопедичните му познания. И дума не можело да става за пари, тъй като по това време Ковачки имал само 2-3 заведения. Накрая той я поканил на вечеря, за която закъснял.
Минала почти година, преди да решат да направят по-сериозна крачка - да делят един дом. Поканата дошла от Христо. Първите четири години от брака им били почти идеални. След това обаче минали период на истински трудности и изпитания пред двамата. Но успели да ги преодолеят и да излязат по-сплотени от тях. Раждането на дъщеря им Александра направили Деси по отговорна, а между баща и дъщеря имало изключително силна връзка. /БЛИЦ