Защо истинското кисело мляко днес е по-трайно от преди?

Този въпрос днес си задават все повече потребители и правят сравнение с миналото

Истинско ли е киселото мляко, щом не се разваля и след две седмици в хладилника? Този въпрос днес си задават все повече потребители и правят сравнение с миналото, когато за два-три дни капачките на кофичките се подуваха и млякото се разваляше.

Краткият отговор, който се отнася за млякото на „Ел Би Булгарикум“, е „да“, млякото е истинско. Дори и след три седмици в хладилника, то запазва всички полезни свойства, които притежава и в първия ден на производството му.

Съвсем погрешно е да се смята, че значително по-дългият срок на трайност на българското кисело мляко сега, в сравнение с времето отпреди десетилетия, е свързан с понижено качество.

По-дългият отговор, който учените на „Ел Би Булгарикум“ дават, разкрива, че съвременните хигиенни изисквания при производството на мляко предполагат елиминиране на т.нар. странична микрофлора, например дрожди и спори на плесени, които в миналото са били причина за по-бързото разваляне на продукта.

Така именно спазването на по-строги хигиенни норми при производството, при които не се допускат микроорганизми, е причина за по-дългата трайност на киселото мляко днес.

Киселото мляко на „Ел Би Булгарикум“ е с годност 20-22 дни, през които то остава все така вкусно и здравословно.