Затваряне на сметището в Суходол ще поискат за пореден път днес жителите на столичния квартал. Те се събират на протестно събрание в читалището.

"Некадърни държавни и общински чиновници показват импотентност да решат проблема с криминалното сметище край домовете ни". С това обръщение ръководството на инициативния комитет за затваряне на депото призовава суходолци да дойдат на събранието.
От сдружението заявиха, че са получили писмо от председателя на Комисията по петициите към Европейския парламент. В него се посочва, че ще бъде поискано от Европейската комисия да разгледа случая с повторното отваряне на депото в Суходол в края на миналата година. Разследването е провокирано от петицията, изпратена от жителите на квартала, които заведоха и няколко дела срещу решението на софийската екоинспекция, с което се позволява изхвърлянето на отпадъци на сметището. Софийският административен съд вече постанови, че актът е незаконен, защото е издаден без провеждането на задължителната процедура за оценка на въздействието върху околната среда. Ако решението на съда бъде потвърдено от следващите инстанции, депото трябва да бъде затворено. /БЛИЦ