Затворници от Централния софийски затвор издават свой неофициален вестник, похвалиха се за Агенция БЛИЦ от пандиза. Идеята хрумнала на "старите кучета" и поради факта, че нямало риск от никаква опасност, ръководителите не се възпротивили. От ръководството на най-големия ни затвор дори са осигурили човек, който да помага на изтърпяващите наказания как да се развива проекта, каза секретарката на шефа на сградата с решетки г-н Орешарски.
Пандизчиите пишели новините върху листа голям формат, като изобщо "изданието" не минавало през печатница и не излизало на пазара. На този етап ежедневниците нямало от какво да се страхуват, успокояват конкуренцията си затворниците. Вестникът се казва "Брод" и вече има издадени няколко броя, които будят голям интерес и се разпространяват в килиите на пандизчиите.
Изданието може да бъде интересно и за хората отвън, защото в него се разказват истории на затворници, които са много интересни. Целта на вестника е да следи всичко, каквото се случва в затвора и е близко до душите на лишените от свобода. Има идея проектът да се тиражира и в други затвори, като по този начин да обедини заточените зад решетките с техните проблеми и живота им зад решетките. /БЛИЦ