При кризисни ситуации вече да могат да помагат и лишените от свобода, бе решено на областно съвещание за готовността за работа при зимни условия, съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
При бедствени ситуации през зимата от бургаския затвор могат да осигурят две мобилни групи, които да са денонощно на разположение на съответните органи. На проблемната точка те ще се явяват само след писмено искане от областния управител, кмета на Бургас и Гражданска защита. Мобилните групи от затворници ще могат да работят само на територията на град Бургас.
Общините не са готови да се справят с усложнената зимна обстановка и има опасност зимата отново да ни изненада, бе изводът от съвещанието.
Републиканската пътна мрежа в областта е дълга 1161 км. Тази година са извършени твърде малко ремонти на пътната мрежа, атова ще се отрази неблагоприятно на поддържането на настилките през зимата, казаха от пътното управление, което разполага с 220 машини. За зимата са необходими 9 700 куб.м. пясък, 1 530 кубика сол и 3 530 тона луга. Отбелязано бе, че наличните материали са недостатъчни и са разпределени неравномерно.
Марина Шиварова, БЛИЦ