Заведенията отвориха, ето какво се случва вътре
В Пловдив в емблематичния квартал „Капана” няма опашки от желаещи да пият кафе сутринта
От днес вече ресторантите и кафенетата са отворени. Работното време е от 6 часа сутрин до 23 часа вечер, при запълнен до 50% от капацитета на заведението.
„Днес отворихме в 7:30. Започнахме да се подготвяме отрано. Засега имаме клиенти, очакваме и още, когато времето се позатопли и хората излязат в обедна почивка”, обясни управителят на заведение на бул. „Витоша” в София Михаела.
Тя допълни, че докато обектът не е работил, са успели да запазят своите служители. Засега обаче новоназначени хора няма.
„Успяхме да се възползваме от помощта за 24 лева на ден. Получихме ги за декември. Очакваме за януари, февруари и март. Кандидатствали сме само по две програми”, каза още Михаела.
Управители на заведение на бул. „Витоша” коментираха, че вече има направени резервации. Те добавиха, че работното време до 23 ч. ще се отрази на посещенията на клиентите, защото ще трябва да приключат консумацията си по-рано.
В Пловдив в емблематичния квартал „Капана” няма опашки от желаещи да пият кафе сутринта.
„По принцип „Капана” се събужда малко по-късно. Трескаво се подготвяхме през уикенда. В над 90% от заведенията кипеше живот и течаха приготовления. Останалите 10% не издържаха и фалираха”, каза Гаро Узунян.
Той посочи, че загубите са над 30%.