Съпругата на депутата от ДПС д-р Хасан Адемов също е с положителна проба. Това каза на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

От думите му стана ясно още, че сега ще се изследват контактните на другите два случая на заразени с коронавирус народни предствавители.

„Засега не изисква поставянето на парламента под карантина. Решението за режима на работа е решение на председателския съвет. Работата на НС няма да е регулярна и постоянна, както досега.

Мутафчийски добави, че депутатите от ГЕРБ са заявили готовност да заплатят тестовете, които са им направени за коронавирус.

"Около 70% от молбите за заплащане на тестовете във ВМА се покриват от хората, които се тестват. Много голяма група, която се прибра от чужбина, никога не се осигурявала в България", съобщи още той. 

"Мъж на 58 години е починал в "Пирогов", добави по време на брифинга Мутафчийски.

"Мъжът, чиито близки починаха в Благоевградската болница, не е интубиран. Състоянието му е среднотежко”, съобщи още ген. Мутафчийски.

"Лекарка от ИСУЛ, която е била интубирана за кратко, сега е екстубирана и е в добро състояние. Ще бъде радостна новина, когато я изпишем. Друг случай на екстубиране няма", съобщи още шефът на ВМА.
 
 За кончината на 73-годишната жена с коронавирус стана ясно на 28 март. Ден по-късно почина и дъщеря й.


 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ