5 са случаите на коронавирус в Благоевград за последното денонощие. Двама са постъпили вчера в инфекциозно отделение, а трима от заразените са медицински работници в частната болница "Пулс", пише struma.com.


И трите медицински сестри са конкактували със заразения работник от тунела в Железница, който постъпи в частното лечебно заведение, но бе преместен във ВМА София.

За краткия си престой в болницата той е пренесъл вируса на обслужващия го медицински персонал. В инфекциозно отделение на МБАЛ постъпиха още двама с коронавирусна инфекция вчера. В момента в отделението има настанени трима души, двама от заразените са все още в реанимация, арх. Васил Тинчев и журналистка от радио Благоевград.

"Всички нови с положителни проби са поставени под карантина, нямат симптоми засега, казаха от РЗИ Благоевград. Започва дезинфекция на болничните отделения. 

Припомняме, че един от работниците, които пострадаха при срутването в тунел "Железница" на 24 юни, е дал положителна проба за COVID-19. Извършиха се масови тестове на работещи по тунела.