Иванка е от групата на възрастните хора с придружаващи заболявания, които са най-рискови за заболяване с коронавирус. Преди дни в условията на пандемия, тя е оперирана от инсулт и вече е на крака, става ясно в репортажа на Канал 3.
 
Хората със сърдечно-съдови проблеми попадат в най-рисковите групи при заразяване с коронавирус, като, особено за най-възрастните сред тях, се препоръчва изолация. Те обаче са и тези, които продължават да постъпват в болниците за спешни операции.
 
От болницата, в която лекуват Иванка, разказват, че операциите на хора със съдови проблеми не спират, въпреки коронавируса и въпреки, че те са сред най-рисковите пред новата заплаха.

Въпреки, че болницата е с профил сърдечно-съдови заболявания, тя е в готовност да поеме и случаи на заразени с COVID-19, съобщи проф. Лъчезар Гроздински, заместник-медицински директор на „Аджъбадем Сити Клиник“.
 
На най-възрастните с придружаващи заболявания се препоръчва редовно да са в контакт с лекуващия си лекар. И въпреки, че пълното обездвижване не е полезно за тях, заради заразата е по-добре трайно да останат вкъщи.