43-годишният Насъф Хамза Аптула е бивш боцман по корабитe. Работил е дълги години в чужбина, докато един ден през 2016 г., докато е със съпругата си и двамата си сина в дома си в с. Планиница, община Руен, внезапно десният му крак се сковава и Насъф не може да направи никакво движение с него, пише "Флагман".

Съпругата му е акушерка по професия, но след нещастието, което сполетява семейството, тръгва по лекари и прегледи, и напуска работата си. Мъжът претърпява една операция у нас, която обаче не подобрява състоянието му, а напротив - парализата обхваща и левия му крак, от тогава Насъф е неподвижен от кръста надолу.

Той няма никаква чувствителност, не може и да тоалетна да отиде. Последвали са няколко физиотерапии и раздвижвания вкъщи от жена му, но тялото му пак не реагира. Диагнозата е доброкачествено новообразование на главния мозък и други части на централна нервна система - тумор на главния мозък.

Макар и изгубили надежда, братовчедката на Насъф решава да го заведе на безплатен контролен прегнед при турски специалист, който гостува в Бургас. Той е видял показателите на мъжа преди и след операцията и ги насочва към турска клиника за терапия с робот, при която има възможност той отново да проходи или поне да може да се обслужва самостоятелно.

Въпросната физиотерапия с робот е твърде скъпа и абсолютен лукс за семейството. В турската болница подобна процедура струва 150 000 лири за четири месеца. Което означа 24 600 евро.

Семейството няма тези средства и моли всеки, който има възможност да помогне, да го направи чрез дарение в следната банкова сметка: