Заради бума от заразени и смъртните случаи в Испания, карантината там е изключително строга. В капан са и много българи, които от години живеят там, заедно със семействата си.

Испания е една от най-засегнатите от COVID- 19 страни в света. Повечето хора там са под домашна изолация вече от седмици. Улиците са празни, съобщава Нова телевизия. 


В магазините има пропускателен режим. А разходките са строго ограничени. Дори с домашен любимец.  Без документи навън се излиза само до магазина, аптеката или болницата.

" За да се отида на работа, трябва бележка. А, за да се получи трябва да се докаже, че това е работа, която не може да се върши от вкъщи", обясни Христо.

И ако Христо, който преподава  история и международни отношения в два университета в Мадрид, може да работи от вкъщи, то мъжът на Анелия не може.  Затова от фирмата му издали документа  В него са посочени както данните на фирмата, така и на служителя. 

Мъжът на Анелия е и този, които пазарува. Тя и дъщеря им от 22 дни не са излизали от дома си. През това време Анелия - като доброволец,  шие предпазни маски за хора с увреждания и старчески домове. 

"За правенето на маски казах, че съм съгласна и с това се занимавам през тези дни, в които съм вкъщи", споделя тя.

И Анелия и Христо казват, че изолацията е най-трудна за децата.  През деня детето на българката учи онлайн. А децата на Христо в повечето случаи му пречат, докато той преподава онлайн.