„Близо 40 000 желаещи се ваксинираха днес срещу COVID-19“, тази добра новина обяви преди минути в личния си фейсбук профил премиер в оставка Бойко Борисов. БЛИЦ припомня, че по-рано днес здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов обяви, че рекордът ще бъде минат днес.

„Защото българинът е отговорен, мъдър и вярва на медицината. Защото ваксината ще ни помогне да защитим и предпазим най-уязвимите, да работим без да се страхуваме, да контактуваме без притеснения, да пътуваме сигурно. 

Заради всичко това и още редица други безспорни аргументи имунизацията срещу новия вирус е изключително важна. И защото тя е средството, чрез което можем да си върнем предишния начин на живот и свободата.

Правителството напълно обезпечи потребностите от ваксини у нас. Всеки понеделник през май в България ще пристигат нови над 270 000 дози на „Пфайзер“, а в последния ден на месеца ще бъдат доставени още 410 000. От ваксината на „Модерна“ през настоящия месец всяка седмица ще се осигуряват по 36 000 дози, а през последните 2 седмици на юни - по 41 000 дози седмично. 

Така за второто тримесечие на годината България ще разполага с близо 5,5 милиона дози ваксини. А през цялата 2021 г. ще бъдат доставени близо 13 милиона дози, за да има защита срещу COVID-19 за всеки един българин“, увери премиерът в оставка Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!