Ген. Венцислав Мутафчийски даде нова информация относно заразените с коронавирус в страната по време на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб. 

"Трябва да сме бързи, защото трябва да се явим спешно при министър-председателя", предупреди още преди началото на изказването си шефът на ВМА. 

"За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая, от тях в болница са настанени 6. 541 са болните в страната до момента", заяви ген. Мутафчийски. 

Няма нови области.

"Средната възраст на заразените е 46-годишна възраст, а заразените медицински лица вече са 30, демек 5%. Лекари - 17, медсестри - 8, а 5 са други медицински лица", заяви шефът на ВМА.

"Двама починали имаме за денонощието + един, който преди 5 минути е обявен - 75-годишен от Пещера с много придружаващи заболявания", каза той.

"Починалите вчера са две жени на 60 и 65 години в "Пирогов" и те са с множество придружаващи заболявание", добави Мутафчийски.

"21 са починалите - 3,7% от общия брой регистрирани случаи", обобщи генералът.

БЛИЦ припомня, че у нас се затвърждава тенденцията да заболяват повече мъже, отколкото жени. Най-младият пациент у нас е на 1 година, а най-възрастният на 86.

Средната възраст на починалите е 65


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!