Лични лекари не могат да отказват да се включат в масовата ваксинация. Дейността е регламентирана и трябва да се спазва. Хората ни познават, имат ни доверие.


Софтуерът работи, имаме връзка с националната здравна система. Нещата вървят, каза пред БНР д-р Георги Миндов, председател на организацията на общопрактикуващите лекари в София.

Той уточни, че на час спокойно могат да се правят по 10 апликации. „Но в страната има недостиг на ваксини при личните лекари.

Някои се презапасиха ли?

По 10 ваксини да прави всеки личен лекар на ден, това са около 40 000 – 50 000 на ден. Важно е да има желаещи и ваксини.

Хубаво е да ни се предоставят и от другите ваксини на „Пфайзер“ и на „Модерна“.

Д-р Миндов подчерта, че към момента няма окончателен доклад за нито една ваксина и всяко друго говорене по темата е спекулативно.

В Добрич джипитата са получили информация от РЗИ на служебните си пощи, според която трябва да представят списъци с желаещите да се ваксинират.

С отварянето на „зелените коридори“ за масова ваксинация само за ден 239 жители на Добрич са получили първата си доза.

В хасковското село Малево са научили за масовата ваксинация снощи. В населеното място няма общопрактикуващ лекар, затова там е изпратен мобилен екип.

До този момент записаните в списъците са 80, а наличните дози са 150.