Причината за алергични реакции към ваксините срещу коронавирус е използваният стабилизатор полиетилен гликол. Това обясни инфекционистът д-р Трифон Вълков, лекар в столичната Инфекциозна болница в телевизионно интервю.

"РНК данните, които се намират във ваксините на "Пфайзер" и "Бионтех" трябва да бъдат доставени до клетките ни, което става именно с обвивка от този стабилизатор, който може да бъде открит в съвременната козметика", поясни той.

"В една консерва риба тон има същото количество живак", уточни Вълков.

"Ваксината цели да постигне два ефекта – да не се стигне до заразяване, а ако се стигне до такова, ние да станем безсимптомни носители", коментира още той.

"При достигането на колективен имунитет с ваксини и преболедуване, тогава няма да има значение дали някой е безсимптомен носител, или не, тъй като цялостно обществото ще остане невъзприемчиво:, каза още инфекционистът д-р Трифон Вълков.