Народният представител от ДПС Делян Пеевски дари 100 броя водонепроницаеми мембранни гащеризона с качулка за многократна употреба, изработени от двуслоен и трислоен материал с биокомпонентна мембрана, както и 500 предпазни шлема на МБАЛ-Пазарджик. Това съобщиха от областната държавна болница в града.

Това са само част от предпазните средства и апаратура, които народният представител ще дари на лечебното заведение.

Болницата получи и 69 защитни костюма със сребърно-йонна защита за многократна употреба. Дарението на стойност 7038 лв. е от управителя  на пазарджишката  фирма „НИВЕЛ“ ООД Никола Николов.


Дихателен апарат "Сименс" тип "Серво- вентилатор" дари на Отделението по анестезиология и интензивно лечение пък собственикът на фирма „Дичи“ Димитър Медаров. Респираторът ще бъде използван при пациенти, които се нуждаят от механична вентилация.

По банковата сметка на болницата на 3 април е получено едно парично дарение от 1000лв. То е от Румен Димитров, който дарява заплатата си като общински съветник за борбата с COVID-19.

COVID-19 продължава да се разпространява. Затова е важно  да се мобилизираме и всички заедно в сътрудничество да се справим с това огромно предизвикателство. Продължава набирането на  дарения и  финансови средства за дарителската кампания на МБАЛ-Пазарджик „Заедно в битката с COVID-19”, казаха от лечебното заведение.