Повече от месец след смъртта на талантливата художничка Лора Янева от Бургас, проверката за случилото се не показа лекарска грешка, пише БургасИНФО.

Лора бе приета в УМБАЛ Бургас в напреднала бременност в тежко състояние, заради COVID-19. Наложи се лекарите да изродят бебето й преждевременно. Няколко дни след това тя почина.

Случаят предизвика широк обществен отзвук и въпроси защо младата жена не е приета в болница още при първото й посещение в триажния център. А здравното министеrство назначи проверка.

“Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" екип от инспектори извърши проверки на място в “УМБАЛ-Бургас“ АД и Амбулатория индивидуална практика за ПИМП, град Бургас. Изискана и проверена е цялата медицинска документация по случая. Проверката не установява нарушения при оказаната медицинска помощ”, посочват от министерството.

На 15-и май в Бургас паметта на Лора ще бъде почетена с изложбата „Лора Янева - живот в изкуството”. Тя ще се състои в зала „Ал. Г. Коджакафалията” на Културен център „Морско казино”.

Малка част от шедьоврите на бургаското момиче ще бъдат включени в благотворителен аукцион на 26-и май. Средствата ще бъдат дарени в подкрепа на преждевременно родения син на Лора – Борис.