Жител на британския град Ливърпул проведе FaceTime видеоразговор с приятел и спаси живота му, съобщава Liverpool Echo.  

57-годишният Дерек Кембъл се бил изолирал в дома си. В края на втората седмица започнал да кашля и да се оплаква на близките си от болки в ухото. Кембъл позвънил и на единия номер на спешните служби, но от там му обяснили да се лекува вкъщи, докато не се появят проблеми с дишането.

Дъщеря му Саманта, която в този момент била в Австралия, непрекъснато му се обаждала и не спирала да го пита как се чувства. Дерек, който по това време вече бил вдигнал висока температура, нямал обоняние и халюцинирал, обаче я лъжел, че се чувства по-добре.Единственото, за което признал, е, че заради слабостта, която изпитва, не е ял от няколко дни. А заради мръсотията апартаментът му изглеждал като сцена от филм на ужасите.

Най-добрият приятел на Кембъл Тери Джонсън също се притеснявал много за състоянието му и решил да му се обади по FaceTime. Щом видял в какво състояние се намира, се обадил на бърза помощ. „Лицето му беше като на мъртвец”, разказва той.
Кембъл е хоспитализиран.

В болницата станало ясно, че е заразен с COVID-19. Състоянието му било много тежко и се наложило да бъде поставен за 5 дни в изкуствена кома.Лекарите се борили за живота му в продължение на 3 седмици. Въпреки многобройните усложнения, британецът успял да се възстанови.

Мъжът вече е изписан от болница и в момента за него се грижи любимата му.